U-kullen valpbilder

Bilder från parningen och på Tingel 5-8 veckor efter parning


0-1 vecka


2 veckor
Valparna har nu blivit två veckor gamla och växer så det knakar! Alla har öppnat ögonen och de knatar runt på sina något vingliga ben. Vi har lagt ut tidningar bredvid fällarna och dit går de allt som oftast och kissar. De är mycket duktiga! Klorna har blivit klippta ett par gånger och igår smakade de nötfärs med äggula för första gången. Idag när de fick sitt andra mål så åt alla med mycket god aptit! Några av valparna har börjat med nya ljud – något som liknar morr och skall – ett tecken på att öronen börjar öppna sig.


3-4 veckor
Nu är det full fart i valphagen! Valparna leker och brottas och biter i allt de kommer åt. Nu äter de även mat (välling, nötfärs, äggula och torrfoder) med mycket god aptit några gånger per dag. De är alla sociala och nyfikna och älskar att krypa upp i knät och sova när de är trötta. Pussar får man också! Tyvärr har vi inte lyckats ta några lekbilder, har ingen kamera som hinner ta bra bilder på snabba motiv 😉


5-6 veckor
Valparna har tidigare varit ute ett par gånger, men bara mycket korta stunder. I helgen (drygt 5 veckor gamla) var du ute en lite längre stund tillsammans med hela familjen. Först sprang de bara efter Tingel och ville dia, men sedan tog deras nyfikenhet över och de var på upptäcktsfärd en bra stund. Efter utevistelsen sov de som klubbade sälar i flera timmar; Det tär på en liten krabat att se så mycket nytt på en och samma gång 😉


6 veckor
Valparnas vardag består av att äta med mycket god aptit, brottas, ha springfnatt, kampa, bita, bära på saker och pussas. Och så kissa och bajsa i massor 😉 Vid fint väder får de komma ut en stund, ibland alla tillsammans och ibland i par. Att vara ute tycker de är mycket spännande, det finns ju så mycket att upptäcka utomhus!
Nedan finns bilder som vi tog ute för att få lite bättre ljus. Tyvärr var det lite kallt och valparnas svansar var inte alltid så pigga… Annars viftar de mest hela tiden!


7 veckor
Nu har valparna blivit 7 veckor gamla och det är fortsatt full rulle! De är ute lite längre stunder nu och då ser de verkligen till att springa av sig och upptäcka hur man kan använda kroppen. De klättrar och hoppar mycket med varierade hoppstilar.


8 veckor
Nu är valparna 8 veckor gamla och redo att flytta hemifrån! Veterinärbesöket gick utmärkt och alla valparna är besiktigade utan anmärkning. Nedan några huvud- och uppställningsbilder. Nu är valparna inte lika lätta att fotografera längre; de är helt enkelt inte lika stilla längre. Det är dags för Uno att flytta och vi hoppas att han och hans nya familj kommer att trivas bra tillsammans!


8-9 veckor
Nu har det kommit ett par decimeter snö. Första gången valparna kom ut så stannade de upp och bara tittade. Men ganska snabbt hakade de på Måns och Tingel som for runt helt överlyckliga och bökade runt i snön. Det är dock ganska kämpigt för valparna att ta sig fram i den tunga snön. Efter några dagar blev det skare och då gick det lättare.