Tidigare hundar

SE VCH TJH Orion ”Måns”
Född: 1999-06-27
HD A/B, ED 0, MH, godkänd högre klass spår och sök, 2:a pris lydnadsklass II, svensk viltspårchampion, 1 uppfl.pinne agilityklass 1, 2:a öppen klass utställning, HP veteranklass, certifierad tjänstehund räddning, eftersöksavtal med polisen 2005 och 2007.

I sep 1999 flyttade Måns, vår första dalmatiner och gemensamma hund, in hos oss. Med sin otroliga charm, vackra ögon och utstrålning tog han oss med storm! Med Måns startade vårt aktiva hundliv där vi tränat, tävlat och gjort prov inom många olika discipliner samt utbildat oss själva inom flera områden. Måns var en pigg, lekfull och envis hund som älskade att jobba med nosen! Han hade lätt för att koppla av och var lätt att ha med sig överallt. Han älskade familjen och våra nära vänner över allt annat. Främlingar var inte särskilt viktiga för honom. Måns hade en del vakt i sig och talade snabbt om ifall någon kom, vilket uppskattas då vi bor på landet.
Måns har en valpkull efter sig (kennel Zinnamies), där Tingel flyttade hem till oss. I juni 2012 fick Måns, nästan 13 år gammal, somna in.


Candie ”Bagheera”
Född: 2002-04-25
Vi var mycket nöjda med rasvalet dalmatiner, men när vi började planera för gemensam hund nr två så hade Kristian fastnat för rasen dogo argentino. Efter ett par års kontakt med aktiva inom rasklubben och ett par seriösa uppfödare så kom lilla Bagheera in i vårt liv sommaren 2002. Tyvärr fick hon lämna oss endast 4 mån gammal p g a sjukdom.


T-Cart Quick-Witted ”Banjo”
Född: 2002-08-08
HD B, MH, 2 cert på utställning, 2:a pris lydnadsklass I

Snabbt började vi leta efter valp igen då vi hade planerat för en höst med valp (distansstudier och semester). Då det var mycket svårt att hitta seriösa dogo-uppfödare så föll rasvalet tillbaka på dalmatiner. Vi ville jättegärna ha en svarttecknad tik, men efter några besök hos kennel T-Cart slutade det med att vi i oktober 2002 kom hem med en levertecknad hane, med världens snällaste ögon! Banjos glädjeämnen i livet var mat, mat, mat och husse. Han trivdes bäst i husses närhet och var väldigt mycket en enmanshund. Banjo fick epilepsi när han var drygt ett år gammal och därmed lades de stora tränings- och tävlingsplanerna på hyllan. Istället tränade husse och Banjo när lust och bättre dagar infann sig, oftast lite spår och agility. Ett gäng utställningar besökte vi också, med varierande resultat. I april 2010 lämnade Banjo oss då hans sjukdom blev allt sämre den senaste tiden.


Paper Moon’s Dream Catcher ”Tilda”
Aug-dec 2004 tog vi hand om valpen Tilda åt Fam. Erlandsson (kennel Dalspots) som vid den tiden bodde i England. Tack Lena och Håkan för förtroendet att ta hand om lilla ”Tilda-Vilda”! Hon var en mycket snäll, lyhörd och lekfull tik med mycket fart i.


T-Cart Qui-Vive ”Kivi”
Sommaren 2005 gästade Kivi oss. Hon var Banjos kullsyster och kom tillbaka till uppfödaren, som undrade om vi kunde ta hand om henne över sommaren då hon hade fullt upp med valpar efter en fodertik hemma. Kivi var en fartig tik och jättekul att jobba med, men funkade tyvärr inte särskilt bra ihop med varken våra egna eller andra hundar. Hon var hård som sten att uppfostra och hade språkproblem med andra hundar, vilket resulterade i en orolig flock där alla ständigt var på sin vakt. Kivi flyttade tillbaka till uppfödaren och senare vidare till Fam. Olsson (kennel Teams).


LPI LPII LPIII RLD N RLD F Zinnamies Tingeling ”Tingel”
Född: 2007-03-10
HD A/B, ED 0, BAER +/+, MH, bruks uppfl. lägre klass, 2:a pris elitklass lydnad, uppfl. till avancerad klass rallylydnad, utställning 1:a ukl, 2:a ökl, Årets lydnadsdalmatiner 2009, 2011 och 2012 (SDS), Årets lydnadsekipage 2011 (Uppsala Bk).

Våren 2007 flyttade Tingel (dotter till Måns) hem till oss och satte fart på ”de gamla gubbarna”! Hon var kullens utstickare, i positiv bemärkelse, på många sätt och vi skulle bara ha henne. Vi ångrade aldrig att den här lilla pinglan blev en del av vår flock! Tingel var genom hela sitt liv alltid väldigt glad och kärleksfull och delade hjärtligt ut sina pussar och buffanden till alla som korsade hennes väg. Hon var en fantastisk familjehund och tränings- och tävlingskompis i lydnaden. Hon var mycket livlig, nyfiken, glad, kontaktsökande och älskade när det var träning på gång (särskilt om det fanns bollar i närheten). Tingel är mor till våra första två valpkullar, U-kullen 2010 och D-kullen 2013. I augusti 2018 var det dags för fina Tingeling att vandra vidare.


C.I.B. CH UCH Muta Machiata’s Chili Ciocciolina ”Chili”
Född: 2014-10-28
HD B (Tyskland), HD B/C (Nordiska panelen), PennHip score 0,28/0,25, ED 0, MH, internationell och schweizisk utställningschampion + cert i flera länder.

I januari 2015 flyttade Chili till Sverige och hem till Cecilia Ström, kennel Lacillas. Vi importerade och ägde Chili tillsammans och hon bodde mestadels hos Cecilia. Chili är en livlig tik med mycket fart i. Hon älskar att springa, är lyhörd och jagar inte vilt. Hon är mycket lekfull och älskar att leka med andra hundar. Chili har haft en valpkull hos oss, Q-kullen 2019, där Qeeper bor kvar i familjen. Våren 2019 flyttade Chili tillbaka till sin uppfödare i Tyskland där hon nu bor tillsammans med sin mamma och kullbror.


Bello Blanco Quickstep ”Qvick”
Född: 2019-01-22

Qvick var som unghund en pigg, aktiv och lekfull tjej med tassarna ständigt på språng. Hon var en vek tik och visade osäkerhet på nya platser, var mycket kelig och fungerade utmärkt med andra hundar. Vid 9 månaders ålder flyttade Qvick till sin nya familj, Ebba och dalmatinerkompisen Lassie. Qvick var en jättego och pigg hund, men passade inte riktigt oss, våra intressen och de planer vi hade. Vi hoppas Qvick njuter av all uppmärksamhet hon kan få nu och att hon får ett gott liv i sin nya familj!