T-kullen valpbilder

Bilder från parningen och på Milou 5-8 veckor efter parning


1 dygn
Nu är valparna här! På självaste skottdagen bestämde de sig för att komma ut i stora världen (några dagar tidigare än beräknat). Valpningen flöt på smidigt och Milou är jätteduktig som mamma. Valparna är rejäla, pigga och välmående! I valplådan har vi 4 hanar och 3 tikar, alla svarttecknade. Nedan finns bilder tagna på valparna ett dygn gamla.


5 dygn
Milous matte Anna kom upp en sväng för att träffa Milou och de små valpisarna. Milou blev glad att träffa sin matte! Efter fotografering och vägning blev det valparnas första kloklippning. Valparna går upp fint i vikt och alla är pigga och välmående. Nu lämnar Milou valplådan lite då och då när det är lugnt och hänger gärna med ut på kortare promenader.


13 dygn
Tiden går jättefort! Nu är valparna nästan 2 veckor gamla. Några har börjat öppna ögonen och fläckarna syns alltmer. Ljudrepertoaren ökar hela tiden, från att ha innehållit enbart hungergnäll och belåtenknorr den första tiden hörs nu även morr- och skalliknande ljud. Nu börjar valparna kliva iväg en bit för att göra sina behov, så en del av valplådan består nu av tidningar. Vi väntar med spänning på att alla ska öppna ögonen helt och sedan blir det väntan på att se om alla hör.


19 dygn
Nu börjar det bli full fart i valplådan! Tänder har de små börjat få och de leker för fullt med varandra nu, om än ganska fumligt 🙂 Hörsel och ögonfärg kontrolleras regelbundet nu och vi kan konstatera att vi har sett ett blått öga hos en av hanarna och vi är säkra på att flera av valparna hör. Hörseltest fortsätter tills vi är säkra på hörselstatusen hos de små. De har smakat nötfärs blandat med äggula några gånger nu och det smakar gott!


3 veckor
Valparna firade 3 veckor med att få flytta ur valplådan och har nu en hage med lite mer utrymme samt en spännande BIA-bädd att klättra i och ur, i och ur, i och ur 🙂


25 dygn
Glad påsk önskar vi alla våra vänner och bekanta!


4 veckor
Ett första försök till uppställda bilder. Inte det lättaste… Men det blir fler försök längre fram 🙂


Knappt 5 veckor
Med skinkost på tub och några dagar äldre valpar gick det betydligt lättare att ta uppställda bilder 🙂 Stort tack Katta för hjälpen med fotograferandet!


Knappt 6 veckor
Stort tack för hjälpen med fotograferandet Wibeke! Efter en fotosession utomhus blev till att försöka få till stående bilder inne. Det är inte alltid så lätt att få valparna att stå stilla, antingen är de för trötta eller för pigga 😉 Foto: Wibeke van Megen.


6 veckor
Äntligen kom det fina vårvädret och valparna kunde vara ute stor del av dagen. De nosade runt och undersökte allt de kunde i närheten. Sedan sov de gott 🙂


Drygt 6 veckor
Nu är vi glada över det fina vårvädret som har varit de senaste dagarna. Nu har valparna kunnat vara ute stor del av dagen och fått utlopp för sin energi och upptäckarlust. De luktar och smakar på det mesta de finner, provar att bära runt på saker och klättrar upp överallt där de kan. Det blir även en hel del lek med de andra hundarna i flocken, morbror Dylan och mormor Tingel. Valparna har stor leklust och det kampas flitigt med olika leksaker. Deras vakna tid är minst sagt intensiv och när de sover är de väldigt söta 😉 Precis som det ska vara! Kullen är fortfarande väldigt jämn både vad gäller storlek och deras sätt att vara, dock börjar deras individuella sidor visa sig alltmer.


Knappt 7 veckor
I helgen var flera valpköpare på besök igen och det är verkligen härligt och se att alla valparna är nyfikna och sociala och gärna lägger sig och sover i besökares knän. Sovstilarna blir ibland väldigt annorlunda 😉 Nu är kostymen nåååågra nummer för stor på flera av valparna. Det är verkligen jättegulligt när skinnet veckar sig både här och där.


7 veckor
Nu är det bestämt vilken valp som flyttar till vilken familj och därmed är även valparnas namn spikade. Det är jätteroligt att så många av valparna kommer att kallas för sitt ”riktiga” namn och några av er valpköpare har verkligen kommit med givande namnförslag 🙂


7 1/2 veckor
Nu har valparna varit med om en del nya saker de senaste dagarna. De har i par eller mindre grupp åkt bil för första gången, varit ute på kortare promenader utanför tomten och några har besökt våra grannar och andra vänner en kortare stund. Ibland har de haft med sig någon av de vuxna hundarna i flocken och ibland har de fått stå på egna ben. Fler sådana här aktiviteter samt besök hos veterinären väntar de närmsta dagarna, allt för att förbereda de små på flytten och livet utanför sitt första hem. Samtliga valpar är väldigt nyfikna på nya omgivningar och upptäckarlusten är stor. Att åka bil var inte så kul för några och de protesterade högljutt den första biten, men lugnade ner sig efter en stund. Nu tillåter inte Milou något diande längre, utan hon fräser ifrån och fostrar de små istället samt tvättar och leker mer än gärna med dem. Det är så roligt att se de små tillsammans med de stora hundarna och hur väl de språkar med varandra.

Jag har sytt ett varsitt halsband till valparna som de har fått ha på sig kortare stunder här hemma och på sina utflykter och bilfärder. De tycker att det är väldigt roligt att slita och dra i varandras halsband… Lek- och kamplust finns det gott om!


8 veckor
Nu händer det grejer! Valparna har åkt bil flera gånger den senaste veckan och alla valpar har varit iväg på minst en utflykt (bl a lekplats, samhället, besök hos vänner, besökt hundmatsbutiken, veterinären) och gått kortare promenader utanför tomten. De är väldigt nyfikna på den stora världen utanför hemmet 🙂 Vi har varit hos veterinären för besiktning, vaccinering och ID-märkning vilket gick bra! Inga åksjuka valpar på den långa färden och de var glada och busiga och klarade hanteringen utmärkt. En valpbeskrivning (MV) har de också genomfört och där visade alla valpar nyfikenhet, socialt beteende och leklust i olika hög grad. Nedan är de sista bilderna vi tagit på valparna enskilt uppställda och huvudbilder innan flytt.