S-kullen valpbilder

Bilder på Theia 8 veckor efter parning


0-1 vecka
Valparna har nu hunnit bli en vecka gamla. De har varit pigga och välmående sedan födseln och växer fint. De har fått klorna klippta en gång och nu börjar man kunna ana prickarna på de svarttecknade då de har mörkare pigment än de bruna. Nu väntar vi med spänning på att de ska öppna ögon och öron så vi vet hur det står till med ögonfärg och hörsel.


1-2 veckor
De senaste dagarna har några valpar börjat öppna ögonen. Nu går det snabbt och inom bara några dagar kommer alla ha öppnat ögonen helt. Även öronen börjar öppnas och valparna börjar nu använda fler ljud, som morr och skall. De har börjat ta sig bort från fällen för att göra sina behov och knatar runt på vingliga ben än så länge. Prickarna syns allt tydligare och alla valparna har jämna fina teckningar. Klorna klipps var femte dag – det blir en stunds pilligt jobb. På tvåveckorsdagen fick de smaka nötfärs för första gången och aptiten var det inget fel på!


2-3 veckor
Theia och valparna mår fortsatt fint och de växer så det knakar. Alla valparna har öppnat ögonen nu och alla valpar hör. De har börjat få tänder och använder munnen för att bita lite på varandra och tvätta sig och sina syskon efter måltiderna (när de ätit i skål). Prickarna framträder allt mer och teckningarna blir mer distinkta efter hand. Theia blir alltid glad när hennes familj kommer på besök och gosar gärna en stund med dem ❤ Stort tack för leksakerna ni hade med er till valparna! Vi får se hur länge de håller när Theia mer än gärna lånar dem 😉 På de enskilda huvudbilderna är de fem hanarna först (blå, turkos, grön, orange, gul) och de två tikarna (rosa, lila) sist.


3-4 veckor
Valparna har nu flyttat in i köket och matrummet så att de får vistas där familjen är mest och där det händer mest så de blir vana vid vardagliga ljud mm. De är väldigt nyfikna och sociala och klättrar gärna upp i den famn som finns till hands.


4-5 veckor
Nu börjar det bli full fart på valparna! De är nyfikna och undersöker allt som är nytt och biter i allt de kommer åt. Vi har haft många trevliga besök av valpköpare och är oerhört glada och tacksamma över de fina hem valparna kommer att flytta till!


5-6 veckor
Nytt för den här veckan är att valparna har börjat vara ute varje dag som vädret tillåter (vilket har varit alla dagar utom ett par då det ösregnade). Vi är tacksamma för fantastiska höstdagar så att valparna kan vara utomhus och utforska den miljön och springa av sig.


6-7 veckor
Valparna växer så det knakar, springer järnet när de är ute och upptäcker världen för fullt. Det blir en del bus och uppfostran av familjens övriga hundar nu också. Theia verkar uppskatta att få lite hjälp med de sysslorna. Några valpar har fått åka bil en kort tur och resten ska få åka de närmsta dagarna. De talade tydligt om att bilturen inte var uppskattad – hörselkåpor hade behövts 😉