Q-kullen valpbilder

Bilder på Chili tagna 4, 5, 7 och 8 veckor efter insemineringen
Den här kullen har vi längtat efter länge och vi ser mycket fram emot att se vad det är för ett gäng som kommer snart! Insemineringen gick utmärkt! Vi prickade in en bra dag i löpet och spermierna var många och pigga och hade klarat nedfrysningen och upptiningen alldeles utmärkt. UL gjordes efter fyra veckor och då bekräftades att Chili har ett gäng valpar i magen. Nu håller vi tummarna för att resten av dräktigheten ska flyta på fint och att valpningen går bra. Ett stort tack till dig Cecilia för allt du ställer upp med!


0-1 vecka
Valpningen gick smidigt, alla valpar är pigga, äter bra och Chili är en fantastisk mamma! Valparna är rejäla och välväxta. Nu väntar vi de första veckorna för att se så alla valpar hör och håller sig fortsatt välmående.


1-2 veckor
Nu har valparna blivit en dryg vecka gamla och prickarna börjar kunna anas. De är fortfarande blinda och döva. Valparna ägnar sig mest åt att äta och sova, de har gått upp bra i vikt och verkar nöjda och tillfreds med tillvaron då det är harmoniskt i valplådan. Klorna har blivit klippta med klotång för första gången idag (med nagelsax en gång tidigare). Det är inte lätt att komma åt de små små klorna, men är nödvändigt att klippa dem så de inte river sönder Chilis juver när de diar. Chili är mycket pigg och glad, precis som vanligt, och nu hänger hon glatt med på kortare promenader på 15-20 min. Hon ser ut att tycka att det är väldigt skönt att få springa av sig och få en liten stunds paus från mammarollen. När vi kommer hem igen har hon dock väldigt bråttom att komma in till valparna igen.


2-3 veckor
Nu har alla valparna öppnat ögonen och säger hej till omvärlden!


Knappt 4 veckor
Nu går utvecklingen racer-snabbt! Den senaste veckan har valparna fått lämna valplådan och har istället en större valphage. De äter mat och välling med god aptit och så diar de en hel del förstås. Valparna är matglada vilket syns då de är riktiga knubbisar! Idag fick de börja vistas även i köket och ha sällskap av Ultra, vår äldsta tik som varit med om valpar i huset ett par gånger förr. Det märks att Ultra gillar valpar, hon tvättar dem flitigt och sällskapar dem gärna. Några nya leksaker fick valparna bekanta sig med och de utforskade nyfiket alla vrår i köket. Efter en stunds upptäckande och lek var de såååå trötta och somnade gott i bädden.


4 veckor
Tiden går galet fort och nu är valparna redan fyra veckor gamla. Det börjar bli full fart på dem! De upptäcker världen och busar för fullt, både med varandra och med leksaker. Tänderna har vuxit ut och de används flitigt… Valparna äter med god aptit, såväl mat som välling och från Chili. De är knubbiga och runda, precis som det ska vara 🙂 Vikten ligger på mellan 2,4 och 3 kg. Tyvärr var en valp döv, så den har fått somna in. Vi har gjort ett första försök att ta uppställda bilder och valparna uppskattade snabbt tuben med skinkost. Stort tack Sofia för hjälpen med fotograferingen!


4-5 veckor
Nu är det full fart på valparna och de busar och leker under sin vakna tid. De är också duktiga på att smaka på det mesta, som tår, hälar, byxben, kläder, kökshanddukar, köksskåp och hundbädden… Stort tack till Malin och Jimmy för de fina leksakerna! De används också flitigt av valparna.


Knappt 5 veckor
Ett nytt försök till uppställda bilder är gjort. Stort tack Katta för hjälpen med fotograferingen! Registreringsansökan för valpkullen är inskickad till SKK, så nu väntar vi på att det ska bli klart med namn och reg.nr.


5-6 veckor
Full fart varje vakna stund! Nu kan man inte längre öppna en grind eller dörr utan att hamna i ett kaos – man lyfter tillbaka en valp in och två andra smiter ut.. Med den här kullen har vi provat att ha stallpellets i lådor, vilket har funkat över förväntan. Valparna är superduktiga och nu går de på lådorna och gör sina behov näst intill varje gång. Det är stor skillnad mot när vi haft tidningar till tidigare kullar. Det är så mycket fräschare nu och man behöver inte vakna till ett kiss- och bajshav på morgonen, som valparna sprungit ett maratonlopp i… Valparna hann komma ut på en premiärtur innan det kom ny snö och blev kallt igen. Vi hoppas på lite mildare väder framöver så valparna kan komma ut lite mer under sista tiden här hos oss.


Knappt 6 veckor
Ett nytt försök till uppställda bilder är gjort. Stort tack Johanna för hjälpen med fotograferingen!


Knappt 7 veckor
Nu är valparna som små galna pirayor! De biter i allt och busar intensivt när de är vakna. De är väldigt söta när de sover 😉 Hela kullen är mycket sociala och nyfikna och vi är mycket nöjda med den! Nu var det inte helt lätt att fotografera valparna då de mer än gärna ville springa iväg och upptäcka omvärlden istället för att stå still på ett bord. Dessutom viftade svansarna så intensivt så det var svårt att fånga dem på bild, men vi gjorde så gott vi kunde. Stort tack Katta för hjälpen med fotograferingen!


7-8 veckor
Valparna börjar verkligen bli redo för att flytta till sina nya hem. De nöjer sig inte med köket längre, men det är ju klart att de vill ha tillgång till hela nedervåningen efter att ha fått utforska även de andra rummen 😉 Den senaste veckan har de fått komma ut och springa lite i snön också. De utforskar tomten med stor nyfikenhet, gäststugealtanen, killarnas is och att springa runt runt runt huset är superskoj. Så nu kan man inte längre hålla koll på vart de tar vägen, så de får komma ut hälften var. De vuxna hundarna vill gärna leka med valparna, vilket de små tyckte var lite läskigt i början, men nu går det bra! Det är klart det är läskigt när det kommer en monsterstor hund som får in hela låret eller huvudet i munnen 😉 Alla valparna har i olika omgångar fått åka bil en gång, med någon av de vuxna hundarna som sällskap. Somliga skrek längre än andra i bilen, men samtliga tystnade och somnade innan vi var hemma igen. Nästa bilfärd blir när det är dags att åka till veterinären.