C-kullen valpbilder

Bilder på Lexie 4-8 veckor efter parning


0-2 veckor
Lexie är en fantastisk mamma till sina 11 valpar! Det är harmoniskt och nöjt i valplådan och Lexie är väldigt trygg och lugn. Nu väntar vi de första veckorna för att se så alla valpar hör och håller sig fortsatt välmående.


2 veckor
Lexie är fortsatt en fantastisk mamma! Hon tar väl hand om sina små med stor portion lugn och trygghet. Valparna har börjat öppna ögonen nu och några har också visat tecken till att de hör. De går numera på vingliga ben, men blir allt stadigare och snabbare för varje dag som går. Några har också börjat visa små lekförsök och svansviftningar. Prickarna framträder allt mer för varje dag som går, och alla kroppsdelar är ju prickiga på en dalmatiner. Vad är väl gulligare än små rosa mjuka trampdynor med prickar på!?


Knappt 4 veckor
Valparna är snart fyra veckor gamla. Nu börjar det bli fart på dem! De har börjat vara i köket tillsammans med oss, upptäcker hela tiden nya sätt att leka och använda sin kropp på. Små galoppruscher blir det emellanåt och de slutar oftast i en kullerbytta. Valparna äter nu mat och välling med god aptit och visselsignalen reagerar de direkt på – när det visslas så springer man till maten 🙂 Kommande veckor ser vi fram emot besök från alla valpköparna!


4 veckor
De första enskilda bilderna kommer här!


5 veckor
Idag har flera av de blivande valpköparna varit här på besök. 


5 1/2 veckor
Nu börjar det verkligen bli full fart på de små. De verkar uppskatta pallarna de har fått – de kliver gärna upp och sätter sig på dem. De träffar de stora hundarna allt mer nu och det blir både tvätt, uppfostran och lite bus tillsammans. Det är verkligen toppen att ha flera vuxna hundar som kan hjälpas åt med de små.


6 veckor
Nu har valparna blivit registrerade i SKK. Hanarna kommer att heta Bello Blanco Cinco, Cisco, Cyklon, Center och Cirkus. Tikarna kommer att heta Bello Blanco Cinema, City, Cerise, Citrus, Cirap och Cypress. Vilken valp som får vilket namn är inte spikat till 100 %.


7 veckor
De sista enskilda bilderna vi tar på valparna innan de flyttar finns nu här samt deras namn (annan ordning än tidigare då de nu står i den ordning som namnen är registrerade).
Nu är valparna mer vilda än tama och busar riktigt intensivt och bits håååårt med sina sylvassa tänder. Valparna är superduktiga på att sova på nätterna och det är oftast vi som väcker valparna på morgnarna. Det har vi inte varit bortskämda med med tidigare kullar, så de här får pluspoäng 😉 Idag har ett par valpar åkt en liten biltur och varit på ett kort besök hos goda vänner till oss. Jag skulle hämta ena sonen hos dem och då fick ett par valpar åka med. De undersökte det nya huset med stor nyfikenhet och hälsade glatt på familjen som bor där. Efter en stund på upptäcktsfärd så sov de som stockar i bilen på vägen hem. Imorgon är det dags för några andra valpar att åka på en liten tur. Det är skönt när alla valpar har åkt bil en gång innan det är dags att åka till veterinären, så brukar den resan bli mindre dramatisk.


8 veckor
För ett par dagar sedan var vi hos veterinären för besiktning, vaccinering och ID-märkning. Den här valpkullen är helt otroliga! Någon valp pep i bilen i ca 5 min. Därefter låg alla ner tysta och sov resten av bilresan till stan. Ett par spyor blev det när vi körde i stan sista biten, men i övrigt var valparna lugna och tysta. Väl hos veterinären så utforskade de glatt besöksrummet, lämnade några blöta pölar efter sig och tog besöket med gott mod. Bilresan hem var väldigt lugn – samtliga valpar sov som stockar hela vägen hem. Samtliga valpar fick en ok-stämpel hos veterinären! Idag blev det en fotorunda innan det var dags för de första valparna att flytta till sina nya familjer.


9 veckor
Nu har alla valpar utom Cirkus och Cinema flyttat till sina nya familjer. Cirkus har ännu inte hittat rätt familj att flytta till och Cinema ska bo kvar här. Vi har bara fått positiva rapporter kring flyttarna och den första tiden i nya hemmen. Vi hoppas att ni alla kommer att trivas tillsammans med era nya familjemedlemmar och få en rolig och givande tid tillsammans!
I förmiddags blev det en stund med kameran ute innan det var dags för Ciscos familj att komma. Igår blev det vinter med några minusgrader och lite snö. Valparna verkade tycka om att springa och busa i snön.


10-12 veckor
Många har visat intresse för Cirkus och nu har rätt hem för honom dykt upp. Ibland tar det lite tid att hitta bra hem till alla valpar, men det får ta den tid det tar. Under de senaste veckorna har Cirkus bl a fått hänga med till ishallen på hockeyträning och besöka Arken Zoo för att få komma hemifrån lite grand. Nu ska vi njuta av julen och av att ”bara” ha en valp kvar i huset.