Dylans valpar

I helgen blev det en tripp till Norge för att träffa Dylans valpar. De var knappt 6 v och ett härligt gäng! Nyfikna, sociala, lekfulla och sov gott mellan lekstunderna, precis som man vill att de ska vara. Det var väldigt harmoniskt i huset. Vi ser fram emot att följa kullen framöver. Stort tack Anne m fam. för en trevlig visit med mycket valpgos! Det finns ett gäng bilder, både enskilda uppställda och blandade bilder här: Fossum Dreams ört-kull >>

Ny titel

Stort grattis till Katarina Bäckman och Tomas som har tävlat lydnad i höst och genomfört sina tävlingar så väl att de uppnått uppflyttningspoäng på alla tre tävlingarna! Tomas kan numera titulera sig som LD STARTKLASS Bello Blanco Tomas. Stort lycka till med fortsatt träning och tävlande i de högre klasserna!

Dylan har blivit pappa

Dylans och Aryas valpar föddes den 18 okt. Det är 11 valpar, 5 hanar och 6 tikar, som vi ser mycket fram emot att följa!

E: RLD F RLD N SE UCH Bello Blanco Dylan, HD B, ED ua (0), BAER +/+

U: NO UCH Delicate Designs Arya Stark, HD A

Ny champion!

Cinema har under den senaste månaden gjort ett godkänt anlagsprov i viltspår och därefter tre raka förstapris i öppen klass. Hon kan därmed stoltsera över ett svenskt viltspårchampionat! Hon är en riktig liten spårstjärna! Nu kommer vi att pausa viltspårandet och fokusera på personspår framöver, med målet att starta appellklass nästa år.

Godkänt anlagsprov viltspår

Cinema har gjort ett godkänt anlagsprov i viltspår. Domaren gav mycket trevligt omdöme och ansåg att Cinema är redo för prov i öppen klass. Hon spårade som vanligt noggrant och i ett behagligt tempo (dock lite för snabbt enligt domaren), ringade ett par vinklar men löste hela spåret självständigt och utan problem. Toppen! Särskilt med tanke på att det var första gången hon gick ett spår utlagt av någon annan än jag och hennes tredje viltspår. Hon har dock gått ett tiotal personspår tidigare. Cinema är en riktig liten spårstjärna ⭐️

Vandringsresa med hund

Förra helgen njöt Cinema och jag (Mimmi) av härliga dagar i Sälen tillsammans med ett gäng som var på vandringsresa med hund arrangerat av Game On Puppy. Vi hade härliga vandringar på dagarna, med lunch- och träningsstopp. På kvällarna njöt vi av bastu, mat och trevligt soffhäng. Med på resan var även Cinemas bror Tjifen (Cisco) och Rebecca.

Idre fjällmaraton

För ett par veckor sedan genomförde vi årets utmaning, att ta oss runt Idre fjällmaraton, Björnens stig. Klockan noterade 28,6 km och 900 höjdmeter! Kristian och Mimmi hade sällskap av Lexie och Cinema på loppet. Hundarna höll sig pigga och fräscha hela loppet. Det var nog alla svalkande dopp och blåbärssoppan vid energistationerna som gjorde susen 😊 Det var mycket tuff terräng, strålande sol, varmt och en härlig stämning längs banan. Det här kommer vi göra om!

Ny titel

Igår fick vi ett glädjande besked. Annelie och Cirkus (Bello Blanco Cirkus) har tävlat rallylydnad och fixat tre fina rundor i nybörjarklass och fått titeln RLD N! Stort grattis och lycka till med er fortsatta träning!

Nybliven champion!!

Igår ställdes Dylan och Qeeper ut på nordisk utställning i Gimo. Båda fick toppenkritik och excellent. Qeeper vann öppenklassen men fick inget CK p g a att han var lite för stolt med sin svans. Dylan premiärställdes i veteranklass, blev BIR-veteran (enkelt då han var ensam veteran), fick CK och placerad som 2:a av hanarna. Han fick sitt tredje CERT (+ RESERV NORDIC SHOW CERT) och blev därmed Svensk Utställningschampion!! Det är han väl värd 😊 Som domaren sa ”Det var på tiden!”. Hade vi ställt ut honom mer så hade han troligen fått det tidigare. Dylan är vår första egna och första egenuppfödda hund som erhållit utställningschampionat.

C-kullen BPH och kullträff

I lördags genomförde nästan hela C-kullen (10 av 11) BPH, beteende- och personlighetsbeskrivning, och i söndags träffades ungefär halva kullen och tog en gemensam promenad med stopp för bad, glass och lunch därefter hängde vi på brukshundsklubben för lite rallylydnadsträning och umgänge. Stort tack för ert deltagande! Det var mycket värdefullt för oss att träffa er alla i helgen! Mer kring BPH:t finns här >> Nedan är några bilder från träffen i söndags.